Reforma d’un local en un habitatge-estudi.

L’Arquitecte Carles Enrich va convertir un local entre mitgeres situat en el barri de Gràcia de Barcelona, on hi havia una botiga de neteja en sec, en un habitatge per a una família jove.

I del vell magatzem que hi havia a la part posterior de la parcel·la…

ho va convertir en un estudi independent de l’espai principal. Degut a aquesta fragmentació del programa fa que el pati sigui un espai intermedi que es pot utilitzar com un lloc a l’aire lliure la major part de l’any.

Una pèrgola de bigues metàl·liques i una xarxa de canya proporciona privacitat i control de temperatura. El progressiu creixement de les plantes i els arbres generen un entorn natural dins de l’àrea urbana densa

Els materials originals utilitzats en les mitgeres es van recuperar, com les bigues del sostre de maó i bigues de fusta. El paviment es va fer amb un paviment continu de formigó.

En una part del local es va fer un rebaix per fer un doble espai on a partir de bigues metàl.liques i uns 3 cm de fusta es fa la separació entre l’habitació principal a la part de dalt i l’habitació infantil a la part d’abaix. Un moble-armari, utilitzat per ambdues parts, és l’única separació entre els diferents espais i converteix el passadís en un passadís vestidor.

Fotos: Enric Fabre

Via: ArchdailyCarles Enrich
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s